HTML

The Babel Project

A The Babel Projekt egy indulófélben lévő startup vállalkozás. Célunk egy olyan nyelvtanuló alkalmazás létrehozása mely minden eddiginél interakívabb módon segít elsajátítani az idegen nyelvek használatát. A jelenlegi piaci szereplőkkel ellentétben nem a szókincs bővítését, hanem a kiejtés pontosságát helyezzük előtérbe. Minőségre szeretnénk fektetni a hangsúlyt a mennyiség helyett. Az az alkalmazás mindenki számára teljesen ingyenesen elérhető lesz. Kérlek támogass te is minket!

Friss topikok

2013.10.24. 15:38 János F. Fazakas

Segítség a külföldi munkára készülőknek!

Előző posztunkban bemutattuk a készülő alkalmazás működési elvét, most szeretnénk egy kicsit bővebben bemutatni a felhasználási területeit és előnyeit. Elsőre nézzük meg hogyan segíthet a külföldi munkára készülőknek. 

Olvasóink között sokan vannak olyanok akik szeretnének külföldön munkát vállalni, vagy már külföldön dolgoznak de a nyelvi akadályok miatt nehezen tudnak egyről a kettőre jutni. Következőkben számukra szeretnénk kicsit részletesebben bemutatni készülő alkalmazásunk előnyeit. 

Miben tud segíteni készülő alkalmazásunk? 

Mint előző posztjainkban leírtuk alkalmazásunk a többi hasonló szoftverrel ellentétben, nem a szókincs bővítésére, hanem a kiejtés pontosítására helyezi a hangsúlyt. Sok esetben a külföldi munkára készülők a helyszínen döbbennek rá, hogy az írott nyelvtudásukat nem nagyon tudják kihasználni munkájuk során, mivel sokkal inkább a verbális kommunikáció kerül előtérbe,waiter-serving-customers.jpg a preferált munkaterületeken. Legyen szó akár vendéglátóipari, szállodaipari, élelmiszeripari vagy bármilyen más területről. Vegyünk például egy pincéri munkát. Sokkal többre megy a munkavállaló egy tökéletes kiejtéssel párosuló 200 szavas szakmai szókinccsel, mint egy HungLish kiejtéssel párosított 2000 szavas általános szókinccsel. Ebben szeretnénk mi segíteni leendő felhasználóinknak! 

 

Hogyan is működne? 

Az előző példánál maradva, tételezzük fel, hogy mi pincér munkát szeretnénk vállalni külföldön. Mire van szükségünk? El kell sajátítanunk egy nagyjából 150-200 szavas szókincset amit használni fogunk munkánkhoz. Jobb esetben iskolában tanultunk idegen nyelvet és van némi alapunk, rosszabb esetben el kell mennünk egy nyelviskolába, esetleg magántanárhoz, vagy megpróbálkozunk valamely ingyenes nyelvtanuló szoftverrel. english-teacher.jpgAz egyetlen probléma csak az, hogy a legtöbb ilyen tanulási módszernél sok olyan szót-kifejezést is meg kell tanulnunk amit nem fogunk használni munkánk során, ezzel csökkentve a nyelvtanulás hatékonyságát és céljaink elérését. Ezzel szemben az általunk tervezett alkalmazás elindításakor a nyelv kiválasztása után, különböző kategóriákból választhatunk majd címkék alapján. Legyen szó bármilyen munkaterületről, mi csak az ahhoz szükséges kifejezéseket fogjuk megtanulni helyesen kiejteni így felgyorsíthatjuk a tanulás folyamatát. Gondoljunk csak bele, hogy amíg egy nyelven megtanulunk 2000 szót vagy kifejezést amiből 2-300-at fogunk csak napi szinten használni, addig ezt a 2-300 szót vagy kifejezést megtanulhatnánk akár 6-7 nyelven! languages-540x238-q90.jpg Ugye, hogy mindjárt jobban hangzik ha nem csak Angliába küldhetnénk önéletrajzokat hanem fél Európába? 

Glasgow-Manchester-Yorkshire-Dublin ?  

Van egy másik fontos probléma a verbális kommunikációban az pedig a dialektus kérdése. Ha csak az angol nyelvet vesszük alapul 30-40(!) fő dialektust különböztetnek meg a nyelvészek! dialects.pngEzek a nyelvjárások gyakran még az angol anyanyelvűek számára is nehezen érthetőek(!) nem, hogy egy más nyelvterületről érkezőnek. Alkalmazásunk segítségével a különböző nyelvjárásokat is gyakorolhatjuk(!) ezáltal nem kell majd fordítóprogramhoz nyúlnunk ha nem értjük mit rendel a skót nyugdíjas a londoni étteremben, ahol pincérként dolgozunk. 

Nem csak munkavállalóknak!

A munkáltató számára is nagy segítség, hiszen előzetesen ő is összeállíthatja azt a szókincset amit a leendő alkalmazottaitól elvár. Amint úgy érezzük, hogy megfelelően begyakoroltuk az elvárt szavakat, elvégezhetünk egy vizsgafeladatot,reward-icons-achieve-achievement-icon-66242227.jpg amit ha megfelelő eredménnyel teljesítünk akkor megkapjuk érte a virtuális kitűzőnket és oklevelünket. A munkáltatók számára ez új szintre emeli a munkaerő nemzetközi áramlását, hiszen nem csak a helyszínen jelentkező munkavállalók közül válogathat hanem szinte az egész világban(!) böngészhet szakemberek után. 

 

Mikortól lesz elérhető?

Terveink szerint még idén év végén elindulnának az első nyilvános tesztek. Természetesen mivel egy startup vállalkozásról van szó, ezért sokban függünk a támogatóinktól. Ötletünkkel beneveztünk a Lenovo Magyarország által Motivátor Nagydíjra, ahol támogatást nyerhetünk a mielőbbi megvalósításra. Amennyiben szeretnétek, hogy mihamarabb megvalósíthassuk ötletünket, kérjük támogassatok minket egy szavazattal a versenyen. Ehez csak annyit kell tenni, hogy a Lenovo Magyarország(lájkolni kell az oldalt) facebook oldalán elindítjátok a Motivátor Nagydíj alkalmazását, majd egy szavazatot adtok a "The Babel Project" pályázatára! Ha ötletünk elnyerte tetszéseteket osszátok meg ismerőseitekkel is hiszen minél több emberhez jut el kezdeményezésünk, annál hamarabb és annál több emberen fogunk tudni segíteni! Hamarosan újabb bejegyzésekkel jelentkezünk ahol bemutatjuk majd a felhasználói felületet, a felhasználhatósági területeket és az egyéb extra funkciókat. Addig is kövessetek minket facebook oldalunkon és ha még nem láttátok volna tekintsétek meg alább bemutatkozó videónkat. 

Következő posztunkban az iskolai nyelvtanulásnál hasznosítható előnyeit fogjuk bemutatni készülő alkalmazásunknak. (Előző, az alkalmazás működését bemutató posztunkat ITT olvashatjátok el)

Üdvözlettel a The Babel Project csapata!  

2 komment

Címkék: szoftver nyelvtanulás lenovo babel hangfelismerés vendéglátás kiejtés külföldi munka motivátor babbel London duolingo motivátor nagydíj the babel project lenovo magyarország memrise Takarítás Pincérkedés


A bejegyzés trackback címe:

https://thebabelproject.blog.hu/api/trackback/id/tr345597297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

delfin59 2013.10.24. 16:18:22

Nagyon tetszik.
Gratulálok Nektek!
Talán megkönnyíti a nyelvtanulásomat.

János F. Fazakas · https://www.facebook.com/janiszerint 2013.10.24. 16:49:08

@delfin59: Köszönjük az visszajelzést! Reméljük minél hamarabb megvalósul a működőképes verzió! Ezért is neveztünk be a Motivátor Nagydíjra ahol támogatást nyerhetünk a megvalósításra!
süti beállítások módosítása