HTML

The Babel Project

A The Babel Projekt egy indulófélben lévő startup vállalkozás. Célunk egy olyan nyelvtanuló alkalmazás létrehozása mely minden eddiginél interakívabb módon segít elsajátítani az idegen nyelvek használatát. A jelenlegi piaci szereplőkkel ellentétben nem a szókincs bővítését, hanem a kiejtés pontosságát helyezzük előtérbe. Minőségre szeretnénk fektetni a hangsúlyt a mennyiség helyett. Az az alkalmazás mindenki számára teljesen ingyenesen elérhető lesz. Kérlek támogass te is minket!

Friss topikok

2013.10.27. 20:09 János F. Fazakas

Egyéb a The Babel Projectben rejlő lehetőségek.

Előző bejegyzéseinkben(itt, itt és itt) bemutattuk az alkalmazás működését, funkcióit és néhány fontosabb felhasználási területét. Mivel egy startup vállalkozás vagyunk így projektünk végső terméke(maga az alkalmazás) részletes funkciói és piaci pozicionálása tekintetében sok kérdés még nyitottan áll. Ezen lehetőségek közül szeretnék most párat bemutatni. 

Platformok

Ahogyan már a bemutató videóban és első blogunkon is említettük, szeretnénk ha az alkalmazás az összes

apple-logo.jpegelterjedtebb platformon megjelenne. Úgy androidon, mint iOS és windows rendszereken. Korunkban 

google-android-mascot.jpg

viszont egyre több olyan termék jelenik amik okos funkciókkal vannak felruházva. Kiemelten emelnénk például az okostévéket ahol az alkalmazással együtt tanulhatna a család, vagy akár a Windows_logo_-_2012.pnggyerekek egymás ellen párbajozhatnának, hogy kinek helyesebb a kiejtése, ami rendkívül nagy motivációt adhat a további gyakorláshoz. IMG_8187.jpg

 

Gyakorlás és leckék.

Mint előbbiekben is említettük, maga az alkalmazás nem egy új sokadik nyelvtanuló szoftver szeretne lenni hanem egy ezeket kiegészítő segítség. Ami nem a nyelvtani helyességre és a szókincs bővítésére van kihegyezve, hanem a kiejtés pontosítására. A különböző nyelvtanuló szoftverek gyártóival való együttműködés még egy nyitott kérdés. A felhasználók számára kétségtelenül előnyös lenne, ha kompatibilis lenne velük így pl. egy adott nyelvtanuló szoftver adatbázisából könnyen átmenthetőek compatibility.jpglennének az aktuálisan gyakorolni kívánt szavak vagy kifejezések. Ennek technikai akadálya alapvetően nincsen, inkább piaci kérdésként kell kezelni a dolgot. Természetesen nem kizárható, hogy idővel önálló nyelvtanítási platformmá alakuljon

Tartalom. 

Többször is előkerült a kérdés, hogy ennyi témakört hogyan fogunk ennyi nyelven megtölteni tartalommal. Valóban ez egy nagyon nagy kapacitást igénylő feladat, ezért a válaszunk az, hogy: SEHOGY! A tartalmat maguk a felhasználók fogják generálni(lásd: wikipedia).online-community-networking.jpeg Ez lehetővé teszi a különböző nyelvjárások megismerését és gyakorlását, új szintre emelve a nyelvoktatást, illetve sokkal közvetlenebbé téve a kapcsolatot az alkalmazás és a felhasználók között. Továbbá azok a felhasználók akik semmilyen idegen nyelven nem beszélnek az anyanyelvükön kívül, is részt vehetnek a tartalom fejlesztésében, mert a saját nyelvükből-nyelvjárásaikból összeállíthatnak kisebb csomagokat azok számára akik szeretnének az ő nyelvükön tanulni. Ezáltal sokkal összetettebb interakció történhet a felhasználók között, akik így nem csupán egy tudás elsajátításában vehetnek részt hanem saját tudásuk megosztásában is. 

Cash flow, félelem a "lenyúlástól", projekt menedzsment.

Többször is előkerült a kérdés miszerint miből fogjuk finanszírozni az alkalmazás létrejöttét és fejlesztését. Amire természetesen a válasz, hogy a reklámbevételekből, vagy esetleges egyedi célra megrendelt alkalmazás verziók fejlesztéséből. Viszont mindenek előtt le kell szögeznünk, hogy nem profitorientált vállalkozás vagyunk. Elsődleges célunk, hogy az alkalmazás megvalósuljon, így a tervezett reklámfelületek kialakítása knowledge-sharing-platforms-for-programmers.jpegkapcsán a felhasználói élmény megtartása élvezi a legnagyobb prioritást nem pedig a reklámokból befolyó profit. Mi a hozzáadott érték mennyiségében mérjük a sikert nem pedig pénzben. Itt tehát értelmét is veszti a másik gyakran felmerülő kérdés, hogy mi lesz ha egy nagyobb tőkével rendelkező csoport "lenyúlja" ötletünket és megcsinálja még előttünk. Erre a válaszunk szintén annyi, hogy: SEMMI! Egy olyan problémára próbálunk megoldást találni, ami nem csak minket foglalkoztat a világban, így biztosan foglalkoznak ezzel mások is. Ha pedig valaki megvalósítja előttünk akkor elértük célunkat. Mivel célunk nem az alkalmazás és tudás kizárólagos birtoklása, hanem megosztása embertársainkkal. Ha tehát más fogja megcsinálni helyettünk ugyan olyan sikeresnek fogjuk tartani a projektet mintha mi magunk adtuk volna ki. Itt pedig vissza is érkeztünk a hozzáadott érték és profitorientáció kérdéséhez amit fentebb már kifejtettünk. 

Kulturális misszió.

Valljuk, hogy a tudás mindenkié kell, hogy legyen. Nem hiszünk a tudás birtoklásának profitorientált korlátozásában ezért is lesz az alkalmazásunk teljes mértékben ingyenes. 

Mai megnövekedett információáramlási sebesség mellett a különböző dialektusok egyre nagyobb veszélynekfiles.jpg vannak kitéve. Koránt sem beszélnek már annyira másképp az ország különböző tájain élők, mivel mindenki már gyermekkorától kezdve a tévében, rádióban, interneten az általánosan elfogadott-elterjedt nyelvjárást hallja és tanulja. Pedig dialektusunk egy kincs, kincs amit mi magunkban őrzünk és ápolunk. Szeretnénk ha az emberek jobban megismernék a saját nyelvük különböző dialektusait. Nem ördögtől való az paloc_piknik.jpgízes "szíkely-székely" vagy "páláúc-palóc" beszéd sem ejsze! Továbbá a felhasználók által generált tartalmat és gyakorlási statisztikákat szabad hozzáférésűvé szeretnénk tenni, hogy a világ nyelvészei szabadon kutathassák e minden emberi nyelvben fellelhető kincsesládákat, jobban megértve nyelvtanulási és nyelvhasználati mechanizmusainkat. 

Mikortól lesz elérhető?

Terveink szerint még idén év végén elindulnának az első nyilvános tesztek. Természetesen mivel egy startup vállalkozásról van szó, ezért sokban függünk a támogatóinktól. Ötletünkkel beneveztünk a Lenovo Magyarország által Motivátor Nagydíjra, ahol támogatást nyerhetünk a mielőbbi megvalósításra. Amennyiben szeretnétek, hogy mihamarabb megvalósíthassuk ötletünket, kérjük támogassatok minket egy szavazattal a versenyen. Ehez csak annyit kell tenni, hogy a Lenovo Magyarország(lájkolni kell az oldalt) facebook oldalán elindítjátok a Motivátor Nagydíj alkalmazását, majd egy szavazatot adtok a "The Babel Project" pályázatára! Ha ötletünk elnyerte tetszéseteket osszátok meg ismerőseitekkel is hiszen minél több emberhez jut el kezdeményezésünk, annál hamarabb és annál több emberen fogunk tudni segíteni! Hamarosan újabb bejegyzésekkel jelentkezünk ahol bemutatjuk majd a felhasználói felületet, a felhasználhatósági területeket és az egyéb extra funkciókat. Addig is kövessetek minket facebook oldalunkon és ha még nem láttátok volna tekintsétek meg alább bemutatkozó videónkat.

Üdvözlettel a The Babel Project csapata! 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://thebabelproject.blog.hu/api/trackback/id/tr745601880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása