HTML

The Babel Project

A The Babel Projekt egy indulófélben lévő startup vállalkozás. Célunk egy olyan nyelvtanuló alkalmazás létrehozása mely minden eddiginél interakívabb módon segít elsajátítani az idegen nyelvek használatát. A jelenlegi piaci szereplőkkel ellentétben nem a szókincs bővítését, hanem a kiejtés pontosságát helyezzük előtérbe. Minőségre szeretnénk fektetni a hangsúlyt a mennyiség helyett. Az az alkalmazás mindenki számára teljesen ingyenesen elérhető lesz. Kérlek támogass te is minket!

Friss topikok

2013.10.25. 20:52 János F. Fazakas

Segítség a nyelvtanulás előtt állóknak!

Előző bejegyzéseinkben(ITT és ITT) bemutattuk az alkalmazás működési elvét, illetve külföldi munkára készülők(vagy már külföldön dolgozók) számára nyújtott előnyeit-szolgáltatásait. Mai posztunkban a különböző iskolai vagy egyéb nyelvoktatási módszertanokba való beillesztéséről fogunk írni. 

Közoktatás

Érdekes megfigyelni, hogy sok diák egészen gyerekkorától kezdve tanul egy idegen nyelvet, az általános iskolától kezdve, a gimnáziumon át, az egyetemig és mégis gyakran másfél évtizednyi nyelvtanulás után is borzasztóan törten, rossz kiejtéssel beszélik az adott nyelvet. Ebben közrejátszik az anyanyelvi tanárok hiánya is, de sokkal inkább kiemelhetjük, hogy kapacitásbeli problémákról van szó. Tételezzük fel általános vagy középiskolában adott egy 20 fős osztály heti átlagosan 3 idegen-nyelv órával. Egy tanárnak sincs kapacitása minden diákkal egyenként gyakorolni a helyes kiejtést, így a diákokban helytelenül rögzülnek a tanulni kívánt nyelv fonémái ez pedig súlyos ráhatással van a későbbi nyelvtanulásra. 

Hogyan segíthet készülő alkalmazásunk? 

91j2v8_computer_learning_250x251.jpg

Képzeljük el, hogy a tanár minden nap a lecke mellé, kijelöl egy gyakorló csomagot az alkalmazásban(szó és kifejezés csomagok szabadon szerkeszthetőek) majd a gyerekek otthon korlátlanul gyakorolhatják a leckéhez kapcsolódó szavak/kifejezések helyes kiejtését és használatát. 

 

Milyen előnyei vannak? 

  • stock-photo-574963-people-bar-chart-financial-business-illustration.jpgKorlátlan gyakorlási lehetőség anyanyelvi szintű kiejtéssel.
  • A versenyszellem erősödése motiváló hatással van a tanulási morálra. A diákok egymással versenyezhetnek, hogy ki tud több virtuális kitűzőt/oklevelet összegyűjteni.
  • Nem csak a diákok versenyezhetnek egymással, hanem osztályok, iskolák sőt akár országok diákjai!
  • A tanár online statisztikán keresztül monitorozhatja diákjai teljesítményét, ezáltal sokkal nagyobb hatékonysággal tudja felépíteni óráit.


A fent említett előnyök természetesen ugyanúgy lehetőségként vannak jelen a gimnáziumi vagy egyetemi szintű nyelvoktatás esetén is.

Nyelviskolák-Magántanároklanguage-books-on-shelf--007.jpg

Ne felejtsük el, hogy alkalmazásunk nem sokadik tantervet, vagy nyelvleckéket szeretne létrehozni hanem egy olyan eszközt ami a már létező nyelvtanulási módszerek hatékonyságát javítja! Legyen szó akár közoktatásról, akár nyelviskoláról, az alkalmazás és funkciói bármikor könnyen beépíthető a tantervbe. Language-Teacher-3---vert_000.jpgA magántanárok esetében is nagyon hasznossá válhat hiszen a diákok házon kívül is gyakorolhatnak. Lehetőség nyílik saját tanrend alapján kisebb szó/kifejezés csomagokat összeállítani, ezzel növelve az oktatás hatékonyságát.

 

Nyelvtanuló szoftverek 

duolingo_300x200.jpgManapság egyre népszerűbbek a különböző interaktív nyelvtanuló szoftverek. Legnagyobb probléma velük, hogy bár nagyon innovatívak és ösztönzőek de mégis, a legfontosabb elemük nincs meg, ez pedig a tanár személyes jelenléte. MEMRISE_EMAILSIGNATURE1.jpg
Leginkább írott tudást és a szókincs bővítését célozzák meg, a kiejtés pontossága pedig háttérbe szorul. Az ezen szoftverekkel megtanult szavak vagy kifejezések helyes kiejtését gyakorolhatjuk a készülő alkalmazásunkkal, ezáltal sokkal komplexebbé téve a tanulás folyamatát. 

Mikortól lesz elérhető?

Terveink szerint még idén év végén elindulnának az első nyilvános tesztek. Természetesen mivel egy startup vállalkozásról van szó, ezért sokban függünk a támogatóinktól. Ötletünkkel beneveztünk a Lenovo Magyarország által Motivátor Nagydíjra, ahol támogatást nyerhetünk a mielőbbi megvalósításra. Amennyiben szeretnétek, hogy mihamarabb megvalósíthassuk ötletünket, kérjük támogassatok minket egy szavazattal a versenyen. Ehez csak annyit kell tenni, hogy a Lenovo Magyarország(lájkolni kell az oldalt) facebook oldalán elindítjátok a Motivátor Nagydíj alkalmazását, majd egy szavazatot adtok a "The Babel Project" pályázatára! Ha ötletünk elnyerte tetszéseteket osszátok meg ismerőseitekkel is hiszen minél több emberhez jut el kezdeményezésünk, annál hamarabb és annál több emberen fogunk tudni segíteni! Hamarosan újabb bejegyzésekkel jelentkezünk ahol bemutatjuk majd a felhasználói felületet, a felhasználhatósági területeket és az egyéb extra funkciókat. Addig is kövessetek minket facebook oldalunkon és ha még nem láttátok volna tekintsétek meg alább bemutatkozó videónkat.

Következő posztunkban az egyéb felhasználási lehetőségekről és fejlesztés elképzelésekről fogunk írni. Üdvözlettel! A The Babel Project csapata! 

Szólj hozzá!

Címkék: szoftver nyelvtanulás lenovo babel hangfelismerés project kiejtés külföldi munka babbel London duolingo motivátor nagydíj the babel project lenovo magyarország memrise Takarítás Pincérkedés


A bejegyzés trackback címe:

https://thebabelproject.blog.hu/api/trackback/id/tr975599340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása